вівторок, 1 листопада 2011 р.

Друга Московська міжнародна виставка Мистецтво Ляльки в Манежі.



Вже другий рік поспіль, наприкінці жовтня в Москві відбулась  Міжнародна лялькова  виставка  "Искусство куклы", в Манежі - найбільшому виставковому залі Росії. Відвідавши минулого року і вразившись її масштабом - мене осяяло бажання виставити там свої роботи, як авторські ляльки, так і капелюшки. Знайшовши однодумця, а саме київську художницю-лялькарку Галину Маркізу, ми почали готуватись до цієї мега-події. 
  І ось, коли по заду були всі організаційні питання, настав час участі, ми прибули до Манежу, оформили свій стенд із колоритним і неоднозначним підписом: Счастливая Маркиза, який викликав приємну посмішку відвідувачів, котрих ми запевняли, що це наші прізвища за паспортом. Отож, незабаром виставка розпочалась і ми поринули у світ лялькової магії, яка випромінювалась звідусіль. Тут кожен міг знайти шедеври для душі - хто порцелянових тендітних балерин, хто плюшевих ведмежат і котиків з великими очима.
 Ми намагались радувати глядачів своїми ляльками, щедро давали приміряти капелюшки чарівним, та ще не зовсім готовим до експериментів з головними уборами, москвичкам. Але про це потім...
  Отож, досхочу наспілкувавшись із закордонними колегами, обмінявшись теплими словами і навіть подарунками, накупивши нових матеріалів та сувенірів ми вважаємо, що виставка пройшла успішно. Представляємо до вашої уваги і фото-звіт, сподіваємось вам теж сподобається.
  



Галина Маркіза поряд з роботами Лаури Скаттоліні

Ілона Щаслива та Лаура Скаттоліні






"Берег женщин" проект Наташи Побединой.
Представивши жінок в оголеній красі художниця не змогла відмовитись від історично-важливих деталей костюма: капелюшків, турнюрів, комірців та ін.

Роботи Єлєни Максимової

Проект Олени Громової




Італійська художниця Еліза Галеа приміряла щасливі капелюшки і навіть повезла до Італії один з них.


Еліза Галеа та Ілона Щаслива.
Частина 1. Далі буде.
 Підготувала Ілона Щаслива.

1 коментар:

  1. Такі роботи нереальні! І відчувається, що там таке закулісся, що тебе надихало. Наче через віконечко подивилася:)

    ВідповістиВидалити