суботу, 20 листопада 2010 р.

Перший міжнародний салон авторської ляльки у Москві очима Studiohappydolls


 Наприкінці жовтня виставковий комплекс Манеж у Москві зібрав художників-лялькарів з багатьох країн світу. Виставка мала назву «Мистецтво ляльки» і обєднала собою різні напрямки  лялькової творчості.  Поряд з чисельними російськими художниками приймали участь  художники з України, Білорусі, Японії, Франції, Німеччини, Швейцарії, Італії та ін.
  Для нас, як для гостей виставки, було дуже приємно відмітити наскільки сяючою і позитивною була атмосфера виставкової зали! Оформлена вона була дійсно прекрасно.   Окрім безмежної кількості позитивних вражень, які можна було отримати від пергляду таких різноманітних витворів мистецтва, всі прихильники лялькової справи могли придбати безліч журналів, книг, матеріалів, інструментів для виготовлення ляльки, спеціальних тканин, мережив, фурнітури з Японії, Франції та ін. країн – одним словом це був справжній ляльковий рай на майже шести тисячах виставкових метрів.
  Поспілкувавшись із друзями художниками-лялькарями, які поділились досвідом, Studiohappydolls дійшла висновку, що участь у виставці такого розмаху є надзвичайно корисною для розвитку художника.
   Отож, ми ділимось досвідом колег – ляльки в Москві купують охоче,  якісні роботи початківців оцінюють в 250- 300 доларів, роботи відомих майстрів коштують біля 1000 доларів і вище. Після закінчення виставки на наших очах галеристи, обираючи роботи на свій смак, приймали їх до своїх галерей для подальшого продажу, адже по переду новорічні свята.  Це вселило певний оптимізм, адже для художників важливо, щоб їх роботи були потрібними.
  Далі представляємо вам фото робіт, приємного перегляду!
Репортаж та фото  з місця події підготувала Ілона Щаслива.







                             Роботи однієї з моїх улюблених художниць Анни Зуєвої:

Олександр Пархоменко:

Безліч мотанок:


Ці роботи надзвичайно вразили своєю невагомістю, художниця Ольга Рьоль із Швейцарії:



Одна з моїх  перших наставниць -московська художниця Ірина Горюнова:

Мініатюрна японська художниця:

 роботи схожі на неї:


 Цей японський вчитель найбільше вразив мою душу:

 Художник Діма ПЖ :

 Весь Манеж як на долоні:



Вид на Кремль, напроти Манежу:

2 коментарі: